V A F F E L D A G E N 25. M A R S
og eg er klar med grove vafler
Alt etter kva eg har på huset er det variasjon frå gong til gong, men ei slags grunnoppskrift er slik:
Ingredienser:
- 1 l surmelk (eller rømme, vanlig melk, kesam osv)
- 6 dl grovt mjøl (fibramel er best, evt blanding av havregryn og sammalt hvete)
- 3 dl hvetemel
- 4 egg
- 2 ss sukker/sukrin
- 4 ss smelta smør
- 1 ts natron
- 1 ts kardemomme
Framgongsmåte:
- Bland det tørre, spe i mjølk
- Visp egg og sukker og rør inn i resten av blandingen
- Rør inn natron og smelta smør
- Når alt er piska lar du det svelle i ca 20 min
Desse vaflene plar me servere om me får besøk litt uventa. Eit sunnare, men framleis smakfult alternativ.
Den søte kjeksen fra Amundsen spesial /Whittard gjer seg godt ved sidan av, saman med syltetøy og/eller sukker.
Det er godt mogeleg me må hente fram vaffeljernet igjen på tysdag!
For nåken herlige bilder :-)
SvarSlettFekk så lyst på vafler eg nå…..
Ha ein flotte lørdag!
Klem
Grove vafler er så godt og for å væra meir sunn så har eg begynnt å bruke meir grovt i:)hadde vært spennande å prøva ut di oppskrift!
SvarSlettNyt lørdagen skjønne deg:)
Klem fra Lillian
Såg fantastisk innbydende ut:)
SvarSlettGod helg til deg!
Nydelige bilder Heidi, masse lys og herlig inspirasjon i dei! Liker stilen din godt, personleg, lyst og fint ♥ Grove vafler har vore og er ein inner-tiar hos oss i alle år. At det er vaffeldagen på tirsdag visste eg ikkje. I tillegg er det bryllupsdagen vår, kanskje eg vert servert vafler då, hi hi!
SvarSlettMe må snart planlegge eit nytt treff - i Stvgr denne gongen då. Eg kan sende ut ein mail når eg kjem litt ovenpå. Ny jobb om dagen tar mykje tid og energi, men det er veeeldig kjet!
Klem - og fortsatt god helg!